De MAAT is VOL – deel 4 – Afvalrace op krukken

De derde afspraak met mijn nieuwe levensstijl-coach Lieve, was twee dagen voordat ik een operatie zou ondergaan (op 4 mei in St. Niklaas- wie zoet is krijgt niks lekkers-).
We zouden op dat moment de nul-meting doen en dan was het aan mij om tijdens de vijf weken strafbank niet aan te komen en betere nog, een paar kilo lichter te worden. Van spierverlies ja!, kom op Elles niet zo zwartgallig.

 

 

Ik ben niet gegaan, vond het zonde van mijn geld want ik zag op mijn eigen weegschaal dat ik gelukkig terug onder de magische 120 was gezakt naar 119. Als ik straks uit het gips ben en op diezelfde weegschaal ga staan heb ik hetzelfde effect qua nulmeting. Als er niks af is zal ik de diëtiste dubbel boeken om te kijken wat er fout ging. Ik beloof het mezelf.

Op dit moment maak ik van de zonde een deugd en zit met mij geopereerde pootje in de zon. Pijn binnen op de bank is erger dan pijn in de tuin waar de vogels vrolijk fluiten, de wind mijn huid streelt en de zon het overtollige vet laat smelten als een magnum op het strand…. Haha keep on dreaming. Vanuit de tuinstoel is het ver hinken op 1 been naar de keukenkastjes of koelkast. Verder dan vanaf de bank. Ik heb onze oudste om boodschappen gestuurd met een lijstje vol gezond fruit en “koekjes voor jou zelf en Max, Sven”. Lieve buurvrouwen, die weten van mijn strijd met de kilo’s komen mijn ontbijt maken. En ze zijn genadig streng. Dus ik voel vandaag al dat er wat af is, of zou dat door mijn niet knellende onderjurk komen waarmee ik in de zon zit? Enfin, we zullen het over vijf weken wel weten zeker?

Loom leun ik achterover in mijn relax-tuinstoel, benen omhoog, in de zon met de nieuwe Linda. O my god, hebben jullie die al gezien? Op de cover een gefotoshopt hoofd van botox-Linda met eronder een geleend lijf van een obesitasdame.  Linda is aan de lijn, blijkt op pagina 2. Ik krijg wat van vrouwen die boven de 30 zijn, kinderen hebben gekregen en liggen te zeiken over enkele kilo’s teveel alsof ze obesitas hebben. Ze hebben geen idee wat dit echt inhoudt. Ik ook niet, hoewel ik nu tot de ontdekking ben gekomen dat ik met mijn BMI ook tot die categorie hoor. Ik herken me niet in onweerstaanbare (vr)eetbuien. Gelukkig maar want het lijkt me vreselijk om een verslaving te hebben, wat voor een dan ook.

Ik blader wat verder in de Linda en dit keer kan het blad me echt niet bekoren. Ik ga gewoon weer lekker schrijven en ondertussen mag iedereen op bezoek komen zonder bonbons, zonder gebak of Belgische koffiekoeken. En je moet het me vergeven dat je zelf dan ook moet afzien… er ligt nog strijk, de hond wil uit, de ramen zijn al lang niet gezeemd (o ja, dat had ik natuurlijk zelf kunnen doen voordat ik onder het mes ging). Het grootste voordeel van dit alles is dat ik niks kan, behalve schrijven. En laat dat nu helemaal niet erg zijn 🙂

6 mei 2017© Elles Jansen

 

Social tagging: > > >

6 Responses to De MAAT is VOL – deel 4 – Afvalrace op krukken

 1. Angèle van Zuilen schreef:

  Hoi Ellis
  Vol houden,het is moeilijk. Ik kan het weten want ik heb 3 maanden thuis gezeten en ben aangekomen ook door teleurstelling omdat ik weg moest van mijn werk. Maar ben sinds 1 mei weer terug in het ritme doordat ik weer werk heb en ga er ook voor om deze 5 kilo er weer af te krijgen en verdere kilo’s eraf te krijgen ondanks dat ik nu elke dag 1,5 uur in de auto zit vanwege mijn werk en niet meer er naar kan fietsen.
  Groetjes en knuffel Angèle

  • Elles Jansen schreef:

   Hoi Angèle,
   Dank voor je aanmoediging. Ik zit ook twee keer een uur in de auto naar mijn werk en sport veel te weinig. Ik vind sporten ook niet leuk, deels omdat ik natuurlijk een gebrekkig lijf heb met PHPD (pijntje hier pijntje daar:) maar ik ga toch echt proberen uit deze visuele cirkel te komen. Veel succes en werkplezier op je nieuwe werkstekkie. Er is meer in de wereld dan het ziekenhuis hoor. xx

   Lieve groetjes en knuffel terug
   Elles

 2. Irma schreef:

  Lieve Elles, ik zag pas vandaag je blog over je strijd met de kilo’s en heb ze direct alle vier gelezen. Wat ben je moedig dat je de strijd aangaat en tevens met alle humor die ik van je ken. Dat maakt het leuk en gemakkelijk lezen, terwijl het juist voor jou niet leuk en makkelijk is. Ik hoop zo dat je het vol kunt houden! Je bent een topper! Ik weet niet wat er met je been is, maar ik hoop dat het gauw geneest. Lieve groet, irma

  • Elles Jansen schreef:

   Dag lieve Irma,
   Wat een warme reactie, ik hoor het je zo zeggen. Als ik weer mobiel ben kom ik nog eens jouw kant op :).
   liefs Elles

 3. Henk schreef:

  Fantastisch. …..je kunt wel zittend aan gymnastiek doen, armen op en neer, draaien naar links en rechts. Deed mijn schoonmoeder ook altijd, en die is best oud geworden. xx

  • Elles Jansen schreef:

   Haha Henk,
   Mijn bovenarmen worden getraind door het lopen van krukken, mijn buikspieren als ik van de iets te lage bank op wil staan… maar is is nog niet genoeg.

   groetjes en zo leuk dat jij altijd alles van me leest xxx

Geef een reactie