Mentos, the real refreshment

mentos

mentos

Vandaag is de warmste dag van het jaar.

En laten wij nu net een zwembad in de tuin hebben. Nog van voor de crisis.
Niets is lekkerder dan vlak voor het slapen gaan een verfrissende duik te nemen. 
Niemand die ons ziet, gewoon in je onderbroek het water in duiken.

Heerlijk afgekoeld klim ik het bad uit en besef opeens dat mijn auto zo fout geparkeerd staat, dat mijn man straks zijn wagen niet kwijt kan. 

 

Te lui om mijn kleren terug aan te trekken, wikkel ik me in een groot Mentos strandlaken en steek mijn hoofd om de voordeur. De kust lijkt veilig. Op blote voeten sprint ik snel naar mijn autootje en glip achter het stuur, rijd een stukje naar achteren en dan schuin opzij naar voren.

Als ik uit wil stappen kijk ik voor de zekerheid even in mijn achteruitkijkspiegeltje en zie tot mijn grote schrik de zoon van mijn vriendin aan komen lopen. Hij is net een dag terug van een jaar Boston University en komt enthousiast de oprit opgelopen. Blonde haren, brede lach op zijn gezicht. “A very good looking boy” dus.

O MY GOD.

Ik voel mijn natte haren druppen van het chloorwater en overzie mijn hachelijke situatie.

Met het strandlaken strak rond mijn lijf gewikkeld, lijk ik in die zwarte badhanddoek  met groot Mentos-opschrift, op een grote rol dropmint. De verkoeling heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een onbehaaglijke hittegolf.

Er zit niks anders op dan uitstappen…

“Hoi Anthonie, niet schrikken, ik heb net gezwommen en moest de auto nog even goed zetten” zeg ik terwijl ik zo elegant mogelijk probeer uit te stappen.

“Hey Ellis, alles goed?

Deze stoere gast die ik al ken van zijn elfde en die nu ruim een kop groter is dan ik, komt lachend op me af en geeft een zoen, hij schaamt zich nog erger dan ik vrees ik, maar laat niks merken.
Ik verontschuldig me nog een keertje en we spreken af snel bij te praten als ik fatsoenlijk gekleed ben.

“Je hebt me niet gezien hè?” vraag ik op samenzweerderige toon” Hij lacht en draait om. Altijd al een lief jong geweest, en zo beleefd!

Heb ik toch maar mooi even mazzel dat ze in Amerika nergens meer van opkijken en dat hij zich dus deze eigenschap kennelijk al eigen heeft gemaakt.

Voortaan badjas klaarleggen als ik nog eens ga skinny dippen. Of gewoon altijd netjes de auto op zijn plekje zetten… Of de komende week niet meer buiten komen, of nu maar snel gaan slapen en morgen hopen dat dit slechts een droom was.  

Nee, de slogan “Mentos, the real refreshment” heeft voor mij nu toch wel een andere betekenis gekregen.

 

Social tagging: > > >

6 Responses to Mentos, the real refreshment

 1. Lisette schreef:

  Hi Ellis,

  Ha,ha, ik kom niet meer bij van het lachen. Ik zie het helemaal voor me!
  Ik moet meteen aan de Markt in Roosendaal denken met Sven, bij de parking in je rokje.
  Dat was ook een leuk verhaal!
  Goodnight!
  Liefs, Lisette

  • Elles Jansen schreef:

   Ach ja Lisette, dat was ik alweer vergeten. Ik zal even wachten met hier een blog over te plaatsen anders kom ik vast niet meer geloofwaardig over. Alhoewel jullie kennen me niet anders hihi.

   with love Elles

 2. Rianne schreef:

  Wat heerlijk om de dag te beginnen met het lezen van jouw blog. De dag begint dan al met een lach, want jou voor me zien in een mentos badlaken doet mijn lachspieren activeren. Ja Ellis, soms eerst nadenken voor je iets gaat doen, maar ook weer niet te vaak, want dan wordt het leven saai!

 3. Max schreef:

  Ik ben trots op je mama wat een leuk verhaal

Geef een reactie